Anne L.B. -
Hjem Add

0

Hello!
Nå sitter jeg pg spiser frokost; K og jeg drar til Barcelona i dag!! Litt spontant; men sier bare yolo.
Visste dere forresten at det bor ca 1,6 millioner i Barca? Og med omegn("Stor-Barcelona") så bor det ca 5 millioner? Visste ikke at byen var såå stor!

Siden det er så mye spennende å se på der, har vi lagt planene klare: La sagrada familla, parc güell, montjuic, la boqueria, magic fountain of montjuic og selvfølgelig tapas og masse god mat! Og starbucks, hehe.

De siste dagene har gått til å slappe av her i Perpignan, har fått trent litt, Ida Marie, Victoria og Kristin har gjort lekser(jeg har ikke lekser, hehe).

1. K på marokkansk restaurant, fikk deilig couscous! 2. K igjen. Her på indisk restaurant hvor vi spiste kjempe god indisk mat! og nanbrød, mmm! 3. Vi har vært på en kaffebutikk/café i gamlebyen! 4. Så har vi vært franske og kjøpt makroner; fant en makronbutikk rett ved leilighet som solgte dødsgode makroner; farlig... Haha:)

Perpignan at nighttime! Det er veldig fint ved elven om natten, med masse lys. Dette var i går etter vi var på en fransk resturant; den beste restauranten jeg har vært på i Perpignan hittil; deilig mat og kjempe masse folk; God stemning!

Ida Marie og Victoria drar til Barcalona på fredag de og; de har og hatt ferie denne uken; veldig flinke til å trene og gjøre lekser! Hverdagshistorie: gymmen plutselig var stengt på søndag uten forvarsel og det ble ramaskrik her i leiligheten, vi visste ikke hva vi skulle gjøre. Heldigvis åpnet den på mandagmorgen!! Haha. Og Ida Marie har gått inn for å være "husets gourmandise" og satt seg som mål å lage sunne desserter ; gleder meg til å smake! :D

Vi snakkes bloggen! <3

A

 • 0

  Hei! 

  Helgebloggen er her igjen, haha! Som tidligere nevnt: uken flyr bare avgårde og jeg er jo ikke noen rutinert blogger, donc(yndlingsordet mitt på fransk, betyr: ergo): blogging blir ikke akkurat førstepri. 

  Denne uken har vi(Victoria, men han bodde jo trossalt her i kollektivet, hehe), hatt storfint besøk av Bendik. Han og Victoria har kost seg tror jeg, gjort og sett tingene som er verdt å gjøre/se her i Perpignan. Prøvde å ta et romatisk kjærestebilde av dem her før han dro; og siden alle ble så vellykket lagde jeg en av mine berømte collager, hehe. Collager er perfekt; da får man med alle de pene bildene man tar hele tiden. 

  ♥KJÆRSTEPARRRR I GAMLEDA'R♥


  På torsdag kom lillesøster Kristin på besøk og. Hun har høstferie denne uken og neste, og skal være her til fredag! 

  K har blitt så fransk at hun drikker sjokolade fra bolle til frokost! Ohlala! 

  Oss på rommet mitt, fint og rotetet for anledningen! 

  Så måtte jeg jo ta hun med på den koseligste cafèen i P. Jeg drakk en te som smakte veldig godt, og K følte seg voksen og tok en kaffe! Så alle som har planer om å komme på besøk: denne cafèen er obligatoire! 

  Så dro vi på auchan(haha, som vanlig med alle gjester), og gjett hva? Der de har sånn "promotions" har de laget en dødssvær SJOKOLADEAVDELING! Hvor deilig er ikke det? Heaven sier nå bare jeg. (Sjokolade er det nest beste jeg vet å konsomere, etter taco). 

   

   


  I går fikk vi også høstferie, så den neste uken har vi FRI :) Ida M og Vic skal til Barcelona på torsdag tror jeg, og jeg får besøk av Atle !

  God lørdag!

   

  A

 • 0

  Hei alle dere ♥

  Da var endelig/uheldigvis (stryk det som ikke passer) mandagen her igjen! Har litt blandene følelser for mandager, men må innrømme at mest av alt så liker jeg denne dagen! En ny start på en måte; prøver alltid å gå inn for en positiv innstilling til mandager! (selvom helgen ofte går aaaltfor fort!)

  Denne helgen tilbrakte Ida Marie og jeg i Montpellier, en by nord for Perpignan, hvor de også har det samme programmet på universitetet som de har her i P. Vi koste oss vedlig mye. Mp er og forblir min favorittby; elsker atmosfæren og måten byen er bygd opp. Jeg var jo der i fjor sommer med familien min, og i helgen kom det mange gode gode minner tilbake til meg fra den ferien!

  Ida Marie og jeg på Place de la Comèdie

  På lørdag var vi på tilsammen 4 cafèer, og her er en av dem ! En te-cafè hvor vi skrev kort og spiste makroner ♥

  I en av parkene i Mp. Som dere kanskje legger merke til å blåste det ganske mye så Sofie og Ida ble litt revet med av vinden. 

  Frokost på Ma Premiere Cantine! Helt fantastisk god mat. Men ble litt sur fordi Sofie fikk mye mer mat enn meg.. Hehe neida! Vi bare tuller selvfølgelig :;PpppPP  Spiste pannekaker, varm sjokolade, croissanter, nutella, hvit sjokolade og masse annet digg! 

  Mer mat? Flere måltider? Serr? Som blogger er det ekstra spennende å ta bilder av mat, ikke vet jeg hvorfor. Men dette var søndagsfrokosten, smakte og helt fantastisk! Særlig når vi hadde stått opp tidlig(flinke jenter) for å dra i svømmehallen! Det falt i god jord, spesielt for Ida, så vi må nok dra til svømmehallen her i P og snart :) Sofie var jo et parr hakk over oss i svømmeferdigheter, ble veldig imponert over hvordan hun bare svømmer så grasiøst og fort. Haha. gurimalla. Synkronsvømmere assa!   Her er meg på resturant på lørdag. Var på en veldig typisk fransk resturant i gamlebyen, anbefalt av Ingrid! Veldig masse folk der, og supergod mat!  Ida mente at "det er jo akkurat som å være i Paris dette her". De har jo triumfbue! Haha

  My bezzzie på Premiere Cantine ♥

  Tok så veldig mange bilder så måtte lage ei litta MP-collage for å få med alle sammen!

  Denne uken er siste før høstferie! På torsdag får jeg besøk av lillesøster Kristin, det gleder jeg meg til! Ida M og Victoria har tenkt seg en tur til Barcelona i løpet av ferien, det blir nok gøy! Barcelona er jo en såå fin by ♥ 


  Håper dere alle har hatt en like fin helg som meg, og at den kommende uken blir bra!

  A

 • 0

  Hei!

  Uken har som vanlig gått veldig fort; nå har vi gått på skolen i 5 uker allerede, og er snart halvveis i semesteret! (HJELP, hvor blir tiden av?!) Akkurat nå sitter jeg i senga mi og hører på noen som jeg tror har utdrikningslag i byen her i kveld; noe som kan bli litt slitsomt til tider; ofte mye bråk og tullekopper som skriker og diskuterer rett utenfor vinduet... *Livet-med-leilighet-midt-i-byen* Men takk og lov har jeg ørepropper, så jeg sover godt uansett :) 

  I dag hadde verdens skjønneste jente bursdag: IDA! Gratulerer så mye med dagen, håper den har vært bra selv her nede uten familie og "vanlige" bursdagsting. Hun fylte 20 år, ikke småsaker. Skummelt hvor fort vi blir voksne. 

  Idag har vært en laaaang dag; bestemte meg for å være spreke-anne og stå opp 0545 for å rekke gymmen før skolen; angret selvfølgelig i det vekkerklokken ringte, men kom meg opp; første gang på flere måneder! Hadde skole fra 08 til 18, med en pause på to timer midt på dagen hvor vi spiste bursdagskake og feiret Ida litt! 


  Håper dere der hjemme har hatt en veldig fin uke, hører at det er meldt snø snart? Jeg har bare en ting å melde: NYT årstidene i Norge; vi er heldige som har dem :)

  Her er noen bilder fra min uke, og spesiellt bursdagsfeiringen i dag♥

  Vi har vært og spist middag på Loft i dag, en kjempe hyggelig resturant i gamlebyen, med VELDIG god mat! (særlig kaken, hahaha). 

  Man er faktisk bursdagsbarn selv om man fyller 20, og lys er obligatorisk! ♥

  Ida og meg♥

  Har blitt kjent med så mange hyggelige norske jenter her nede; noe jeg setter stor pris på! Øverst til høyre: Pernille og Oda, og til venstre: Ida, meg og Ida Marie :)

  I fritimene i dag dro vi til kjøkkenet på Campus og spiste bursdagslusj for Ida! Jentene hadde kjøpt en deilig kake fra PAUL og vi kosa oss som vanlig !

  Onsdag: Vin-kveld! Ost og vin; er vi blitt franske? Oui je le pense! Victoria og Ida ♥

   

   


  Her er noen bilder fra søndag, da Helena var her; vi dro til Canet-en-Roussilon. Det er på en mpte "stand-landsbyen" til Perpignan, hvor de har en fantastisk strandlinje! På sommeren må dette stedet være helt perfekt å feriere på; men ettersom det var ganske kaldt på søndag kledde vi på oss godt med klær, og det lengste vi kom bading var vel å dyppe tærne i havet. Hehe. Men koselig var det; alltid gøy å oppleve nye steder!    

   

  Da tror jeg at jeg sier takk for nå; i morgen tidlig(må stå opp om 4 timer) tar Ida Marie og jeg toget til Montpellier for å besøke Sofie! Det blir veldig gøy, vi gleder oss veldig! Så får de nyforelskede være litt i fred her i leiligheten i helgen. (les: VIctoria og sin kjære Bendik) 

  Dere får ha en fortreffelig helg, love you all my stalkers ♥ (særlig deg Pernille som jeg vet er innom her HVER morgen)

  Xx, A 

   

  (Ps. beklager alle skrivefeil som måtte forekomme i denne teksten; orker ikke å lese gjennom, er litt trøtt. hihi. natta!)

 • 0

  God søndag morgen!

  Ligger i senga mi og drikker te; vi la oss klokken 5 i natt så er litt trøtt i dag! Men: i går var en veldig hyggelig dag

  ! Startet med å ta med Helena på gymmen. Etter på lagde vi en STOR brunch, og spiste vel i ja... 3 timer! Vi begynner å bli ganske franske når det gjelder måltider, særlig i helgene; de er laaange og store. Hehe. 

  Lørdag ♥

  Helena hadde tatt med masse deilige matvarer til oss, oh joy! Mamma sendte også med noen blader, de har vært savnet! Tusen takk, begge to ♥


   

  Etter en deilig brunch(som varte til kl. 16, haha), gikk vi inn til gamlebyen for å kikke litt rundt. Og vi fikk oss en liten overraskelse, for i går var små loppemarkeder nesten overalt! I tillegg var det veldig fint vær, så Helena fikk absolutt sett Perpignan fra sin beste side! 

  Selvom det begynner å bli litt kjøligere her, så tviholder jeg på shortsen litt til. Hehe. Men snart må jeg nok legge den bort for i år, for de siste dagene har det begynt å bli litt høst her i P, men klager ikke, høsten er jo så fin!

  Inne i gamlebyen fant vi en salon du thé/kaffebar som lå inne i en bakgård; det var såå idyllisk der, så dit må vi tilbake! De hadde også veldig mye god drikke. Helena bestilte varm sjokolade, som praktisk talt var en sjokoladeplate smeltet i melk, det så veldig veldig godt ut! Mmm. Som dere sikkert har skjønt er Frankrike virkelig et land fylt med kulinariske opplevelser, overalt! Det er så mye god mat og drikke her atte hjælp! Det er virkelig ikke uten grunn at La Cuisine francaise(det franske kjøkken) er på UNESCO's verdensarvliste.

  På en av de mange plassene i P hvor det var marked i går. Fine chicks!

  Ida M og jeg på salon du thé, kosa oss ♥

  Perpignan-vandring; Victoria fant seg drømmetoppen og Helena poserte litt i kirken, cheese! 


   Victoria med en kunst-cappucino ♥

  På kvelden dro vi først ut og spiste tapas med Sofie og Charlotte på nok en veldig god resturant, fikk mye deilig mat! Etterpå dro vi hjem til oss, og derfra dro vi ut på byen senere. Her i Frankrike drar de ut på byen veldig sent, så kom dermed hjem ganske sent også. Så i dag ble det en litt sen morgen, hehe. 

  De andre har ikke våknet enda, men burde vel vekke dem til live snart, hehe. Planen i dag er å dra på stranda, og kanskje på kino i kveld! 

   

  Håper dere har en fin-fin søndag og koser dere i det norske høstværet! Høsten er en årstid jeg egentlig aldri har tenkt på at jeg liker; før jeg dro hit!  Årstidene generelt i Norge er noe jeg tror jeg kommer til å sette veldig mye mer på pris på når jeg kommer hjem igjen; vi i Norge er heldige! For selvom det er deilig med sommer og varme, så blir man litt lei og jeg må helt ærlig innrømme at jeg gleder meg litt til å ta på høstjakka og skjerfet! ♥

   Hvis jeg ikke rekker å skrive innlegget om universitetet, kommer det til uken! Superbloggern har ikke tid til alt, hahaha. 

   

  Xx, A

 • 1

  God kveld/natt ♥ 

  Har innsett at jeg aldri kommer til å bli noen fotballfrue.no, er ikke såå flink til å oppdatere. Hehe. Sorry for det. Men dere får nøye dere med ett innlegg nå og da, og er dere ekstra heldige; kanskje flere 

  Anyways, i dag fikk vi besøk av vår trofaste og mest ivrige bloggleser, Helena! Det var så hyggelig å se henne igjen, hun er aboslutt en verdig "første-overnattings-gjest" i leiligheten!

  Denne uken har vært som andre uker; hverdagslivet her i Perpignan har virkelig begynt å gå seg til, og dagene flyr av sted! Vet ikke helt om det er positivt eller ikke at tiden plutselig begynte å gå veldig fort, men vi prøver så godt vi kan å nyte hver eneste dag her, for vips: så er det desember og juleferie! Vi har jo høstferie om bare to uker allerede!

  I går fikk vi internett i leiligheten, så nå kan jeg endelig skrive litt mer utfyllende om saker og ting! I morgen tenker jeg det kommer et innlegg om universitetet og hva vi gjør på skolen og om fagene! Jeg skal også (senere) skrive ett innlegg om hele prosessen med å få seg leilighet osv, og litt om våre erfaring/opplevelser når det gjelder franskmenn! Gleder meg til å fortelle :)

  Jeg synes ofte det er gøyere å lese blogger som har masse bilder; så jeg prøver å ta litt bilder når det skjer ting. Sånn som i går var vi ute med noen av de andre norske jentene; Thea, Ida og Pernille. Kjempe hyggelige jenter som jeg har blitt godt kjent med her nede! 

  Thea, Ida og meg

   

   


  Endelig kom Helena! Sofie er også i byen denne helgen, så i morgen skal vi ut og spise med hun og Charlotte! Det var sååå hyggelig å se dem begge to igjen, to jenter jeg har savnet masse! ♥ Ida Marie og jeg skal forresten til Montpellier(der Sofie bor) og besøke henne neste helg, når Vic får besøk av kjærsta si ♥

  Selvfølgelig måtte vi spise taco til middag!! Så vi searcha hele butikken for tasoavd. på Auchan, og har spist en deeeeeilig tasomiddag. M-M-M! Finnes ikke bedre enn det! 

  Jentene koser seg med vin og taco. Herlig! 


  Planene for morgendagen er og vise Helena La Salle/gymmen, og etter det lage pannekaker med nutella! (viktig å  fylle opp etter trening, right?) Aaaah, får vann i munnen bare jeg sier ordet. Nutella.... Nutella må være den beste matoppfinnelsen ever. Nesten godt de ikke selger det i norge for da hadde det blitt mange sukkerbomber blandt frokostene mine, haha! 

  Vi skal også vise Helena byen i morgen, og kanskje dra ut på kvelden! Vi skal i hvertfall kose oss masse :)

  Får masse besøk fremover, så det blir veldig hyggelig. Neste helg kommer som sagt Bendik, og helgen etter min lillesis, Kristin, og kanskje Atle litt senere!
  Gøy å kunne vise frem "byen vår", og vise hvordan vi har det her i vårt lille kollektiv ♥

   

   

  Meeen... nå er jeg stuuuptrøtt og har sovnet 3 ganger i løpet av dette innlegget! 

  Ha en formidabel helg, og stay tuned! For nå (denne gangen er det sant) kommer superbloggern- Anne og BLIR en ekte superblogger. Hehe. 

   

  ... Bisous, Xx

   

 • 2

  Hei og hopp! Da har endelig lørdagen kommet og alle frydes over to fridager, unntatt alle elvene i klassen min(inkludert meg), som må på skolen idag. Ja, det er helt sant. Vi har 4 timer skole idag. Grunnen til det er at læreren var borte i går og derfor måtte vi ta det igjen og "den eneste timen som passet"var idag. Oh joy!
  Men klokken 12 er det helg for meg og:)

  Dagens flufighterfrokost. Har fått en skikkelig ekkel flu de siste dagene, særlig da jeg våknet i dag morges!
  Vi har egentlig tenkt oss ut i kveld, til en by som heter Canet(strandlandsbyen som hører til Perpignan), meen får se om jeg er i stand til det! Hehe.

  Nå må jeg løpe for å rekke skolen, det er mørkt ute, regnet har ankommet sydfrankrike(og når det regner her er det ikke små mengder, i går kunne man ha dusjet med både sjampo og balsam utendørs!!), så forkjøla-Anne må kle på seg ordentlig!

  Forresten: Igår fikk jeg fransk mobilnummer, de som er intressert kan jo sende meg en melding på face så kan dere få det :-) Internettboksen er også bestilt og på vei i posten, så det blir veldig godt å få på plass det og. Ting begynner å komme litt i orden her nede, og det er deilig! Fikk det franske bankkortet mitt i går også :-)

  Ha en strålende lørdag!

  Bon week-end

  xX, A

 • Anne L. B.

  Jeg skal bo i Frankrike i skoleåret 13/14, i Perpignan. Her finner du innlegg om livet mitt som student i ett annet land, and i hope you like it!

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  bilde