Anne L.B. -
Hjem Add

1

 

Hei alle dere!

Vi har fortsatt ikke fått internett i leiligheten, så det går litt lang tid mellom hver gang jeg blogger, men da blir det ekstra mye snacks hver gang det kommer ett innlegg, hehe.

Den siste uken har gått til å ordne det som ikke har blitt ordnet! Hehe. Bank, mobil, gass, varmt vann osv. Ting tar laaang tid her, og vi må være veldig tålmodige men alt blir etterhvert :)

Her er litt bilder av leiligheten, den har blitt ganske fin! Selvom vi ikke har så veldig mange møbler da, hehe.

På fredag hadde vi tacokveld hos oss med de andre norske jentene, før vi dro ut! Pernille og Thea lagde mojito, veldig flinke, hehe ♥

Du vet du er i Frankrike når de har egen vingård på universitetet!

I går var vi i Collioure, en fantastisk fin by litt sør for Perpignan, rett ved grensa til Spania. Det kostet bare 1 euro med bussen, og det passer jo fint for oss som er studenter. En veldig fin søndag, og det var absolutt verdt å stå opp litt tidligere enn planlagt(bussen gikk 0830!!)

Et lite paradis ♥

 

Savner Norge litt, men føler meg heldig som har muligheten til å oppleve ett nytt land på denne måten! Vi lærer stadig nye ting om oss selv og hverandre, og ikke minst om Frankrike! 

Håper internettet i leiligheten ordnes snart, fordi jeg har så mange fine bilder å vise dere! 

 

Bisous, A

 

 

 • 2

  Hei bloggen !

  Haha, for en super blogger jeg er. Skylder på mangel av internett her nede, ettersom vi ikke har fått det i leiligheten enda. Så i skrivende stund sitter jeg utenfor en café som er stengt på søndager, men de har internett på trappa utenfor for det!

   Denne uken har vi hatt mye å gjøre og fikse, så nå har jeg mange bilder å vise dere! ♥♥

  Starter på loppemarked, eller marché au pouce. Det har de nemlig her i Perpignan, HVER søndag! 

  Fant en DEL stæsh. Virket nesten som at folk hadde bare tatt med seg roteskuffen hjemmefra og helt den utover et pledd! Men vi så mye fint og, kjøpte en blomstervase og noen greier til å ha lys på :)

  Hovedmålet var å finne en sykkel sånn at vi kan sykle til skolen osv, og gjett om vi fant a! Sjekk bare disse her småtissene her. 

  Vi har også oppdaget PAUL, et veldig veldig hyggelig boulangerie med fantatisk godt bakverk! :-) Ida og Victoria kosa seg.

  Jeg kosa meg og da.. Dette var på torsdag, min FRIIDAG! I tillegg var det på torsdag vi fikk nøkkelen til leiligheten! *hurra*

  Her er sykkelen min! Er den ikke fet? Får se hvor lenge den holder da, haha. Forresten, her er også carrefour, den nærmeste matbutikken ved leiligheten! ♥mat♥


  Jentene på kjøkkenet! Har handla litt stæsh :) Jeg lover å ta bilder av hele leiligheten litt senere, men akkurat nå er det så mye ting som må gjøres, det er liksom litt halvveis. Men som dere ser så er den veldig fin! I dag har vi vasket hele, så nå lukter det *m-m-m* der og! 

  Her er den ene veggen på rommet mitt ♥ Blir så glad av å se på alle bildene av alle mine kjære, jeg er så glad i dere :) Da har jeg dere inne på rommet mitt hele tiden! Hehe. 

   

  I morgen er det skole igjen! Skolen går veldig bra, lærer veldig masse på kort tid, og lærerne er flinke! Det er nesten som å dele opp fransken vi hadde på vgs i 8 forskjellige fag, så vi går veldig grundig i gjennom ting, og man lærer ekstra mye når alt blir forklart på fransk! 

  Ha en god søndag videre ♥ 

   

  Xx, A

 • 0

  Hallo på dere. 

  Endelig kan vi med hånda på hjertet og skuldrene senket si: VI HAR LEILIGHET. og nå helt på ekte. åå gud som vi har holdt på å årna og styra for å få det til. 
  Så nå sitter jeg her i mørket på hotellet nest siste natten før vi skal "hjem" til vår nye leilighet! Kan nesten ikke vente med å pakke ut alle tingene, endelig få laget litt ordentlig mat. Er rimelig lei av diverse baguetter og salater rundt omkring, for ikke å snakke om det å bo i en north face bag. Hehe.  

  De siste dagene har gått i ett! Jeg for min del har hatt mye skole, mens de andre har hatt mye fri :) Men det tar på å gå på skole hvor de kun snakker fransk og timene varer i TO klokketimer av gangen. Merker at jeg er ganske utslitt etter bare to dager, hehe. I morgen har jeg heldigvis bare èn time, så har jeg fri på torsdag! 

  MEN: det er ikke bare skole som har skjedd denne uken. På mandag fikk jeg storfint besøk av Ingrid og Alex, som er på en liten europaturné om dagen. Veldig hyggelig å se dem igjen, blir ikke så ofte nå som alle er litt over alt! Slenger med et bilde av pusene ♥ 


  Sjekk her! Une laverie! I dag etter gymmen dro jeg på vaskeriet for å (sjokkerene nok) vaske tøy! Så nå har jeg masse fresht og rent tøy! Haha. Virker som at det er en del som bruker vaskerier her i og med at det ligger ganske mange rundt omkring, lurer på om det er slik i Oslo og jeg? Anyways, en litt annerledes, men morsom opplevelse !

   

   

  i

  Som dere kan se så begynner hverdagslivet å gå seg litt til her i Perpi, begynner å føle meg mer og mer hjemme her. Prikken over i-en(egentlig en ganske stor prikk), blir å få flyttet fra hotellet over i leiligheten :)

  Men nå er jeg kjempe trøtt og sliten, så jeg får heller være litt flinkere til å ta noen freshe bilder i morgen til ♥bloggen♥, og skrive litt mer om skolen og sånt!
   

  Her er ett fra gymmen i dag f.eks(dagens selvportrett):

  TIl alle dere der hjemme: vi savner dere litt allerede! xx
  Bisous, Anne

    • 1

  God kveld ♥ 

  Nå burde jeg egentlig ha lagt meg, for i morgen er første ekte skoledag! Gleder meg ganske mye :)

  I dag var jo egentlig planen å stå opp tiidlig for å dra inn til byen på marchè au pouce (loppemarked). Meeen i og med at det ikke ble så veldig mye søvn natten før, var det ikke så god s for å stå opp da klokken ringte 0700 , hahaha. 

  Så det endte med at vi sto opp rundt 12, dro inn til byen for å trene og dro på kino(haha, kanskje vi snart bare skal kalle søndag for den store kinodagen?) Dog, filmen i dag var ikke like bra som forrige søndag, bare middels. Men et veldig pluss: den var laget i Marokko, så fikk skikkelig lyst til å reise dit en gang! 

   

  Er man blogger så tar man selvfølgelig selvportretter. Ble ganske fornøyd med disse. Siden nesten alle butikkene er stengt på søndager var jeg rimelig fornøyd da jeg klarte å finne litt proviant på vei til trening!

  Vakre Victoria og meg på crêperie i går kveld ♥

  Ida Marie og meg i Perpignans fine fine gater! Det er skikkelig koselig å bare gå rundt , særlig i gamlebyen hvor alle husene ser sånn her ut!
  På skolen har vi ikke så mange fag per dag(har f.eks for min egen del fri hele onsdag og torsdag). Det er en del obligatoriske  og noen valgfag. I morgen tidlig har vi "francais en images" . Det er et av valgfagene som handler om visualisering av fransk litteratur og hvordan språk osv kommer til uttrykk gjennom film. Virker som et fag hvor man ser mye film og lærer mye spennende om språket fra en litt annen vinkling enn de andre fagene!

  Senere i morgen har jeg to fag til som handler om språket, tror det er expresison écrit, og grammaire. Gleder meg skikkelig til å bare konsentrere meg om fransk, og lære MASSE nytt! De andre jentene har fri resten av morgendagen, så de skal ordne mer med leiligheten. Kan nesten ikke vente med å pakke ut alle tingene og endelig ha et sted å komme hjem til!

   

  Xx, Anne

   

   

 • 0

  Hmm. hva er i handlekurven?? Vent å se....

 • 0

  Bon soir ♥ 

  Klarte å lokke frem litt internett her på "hotellet", så her kommer dagens innlegg; 

  I dag er det èn uke siden vi kom, selvom det føles ut som at vi har vært her mye lenger! Tenk at vi for bare èn uke siden satt på en resturant og snakket om hvordan vi trodde ting kom til å bli.
  Forresten, en morsom erfaring fra den første kvelden; i god tro om at vi rakk bussen tilbake til hotellet med god margin vandret vi gode og mette fra resturanten i 22-tiden. Vi tok ganske feil; de siste bussene her går i 20-21 tiden, og siden taxi er dyrt å ta hver kveld for oss som er studenter, har vi måttet nøye oss med å tilbringe kveldene på hotellrommet. Men det overlever vi, vi har jo hverandres selskap og franske TV kanaler ♥

   

  Her kan vi til og med kjøpe TORSDAGSGODTERI 

   ♥

  I dag har vært en laang dag, som startet på Foncia(de vi skal leie leiligheten av) tidlig på dagen. (Okei da, klokken 10...) Det er visst ikke så lett å leie leilighet her i Frankrike, og det har vært mye stress med å få alle papirer på plass. Men det ordner seg alltid for snille piker! Vi holder motet oppe og har lært oss å være tålmodige med firkantete franskmenn. Så leilighet skal det bli! 

  Deretter bar det av sted til gymmen! Etter en god treningsøkt dro vi opp til universitetet for å få timeplanen, bli delt opp i klasser og få mer informasjon om skoleåret. Ida Marie og Victoria kom i samme klasse, og jeg i en annen. Så vi har litt forskjellig timeplan, men ferier og sånt er likt :) Vi har ikke så mye skole, så det blir masse tid til lekser, trening og å gjøre andre ting. Jeg gleder meg!


   

  Åå, se her a dere! Vi fant verdens koseligste resturant i går! Den ligger midt i sentrum og er i en slags bakgård. Etterhver kom det masse unge og hippe franskmenn, så vi fant ut at det er her vi skal drikke vin på kveldene for å få oss noen french connections!

   

  I morgen er planen å dra på det evig store kjøpesenteret og finne stæsj til leiligheten, og hvem vet? Kanskje det blir ei litta tur på gymmen og? 

  Vi snakkes bloggen :ppPPp

  Bisous, A

   

   

 • 0

  Vi har funnet ut at treningssenter er ikke noe du finner på hvert gatehjørne i Frankrike. I Oslo er vi bortskjemte med både sats og elixia og andre alternativer som er rundt oss til en hver tid. Virker som at de som går på gymmen her i France er spesielt interesserte og ikke noe alle og en hver blir anbefalt å melde seg inn i.

  Men; i går fant vi vårt andre hjem det kommende året: La salle 66! Et kjempe kult og originalt treningssenter midt i byen. Det er ganske lite, men de har alt vi trenger, og de som jobber der er kjempe hyggelige :) De har en del gruppetimer i løpet av uken, som Body Pump, Spinning, Zumba, og noen andre nye greier vi må teste ut!

  Så idag var vi på gymmen for første gang siden vi kom, digg!

  Kult, ikke sant?

  Nå sitter vi på café med en kaffe hver(serr? igjen?) og Ida og Vic skal klippe seg snart. Skal bli spennende å se hvordan de skal forklare frisyren på fransk, haha.

  I går var vi også på en super marché litt utenfor centre ville. Har aldri, i hele mitt liv, sett en så stor butikk før! Man kan gå i timesvis og bare se på ting, haha. De hadde ei litta tacohylle der og *ohjoy*
  Vi fant et ganske stort 1? marked inne i butikken, som innholdt mye av det vi trenger til leiligheten: bestikk, kopper, tallerkener, lys osv! Så vi skal på shåppiiin(<3) på lørdag og kjøpe inn tingene vi trenger til leiligheten!

  Gleder oss til å vise den til dere når vi har fått alt på plass :)

  Bonne journée
  Xx, A

 • 0

  Bonjour :)

  Endelig internett!

  Dagene flyr, og mye skjer.. hehe tulla, vi gjør egentlig ikke så mye. Skolen starter ikke før neste mandag så denne uken har vi ikke så mye planer, håper været er godt nok for stranda! Vi var på skolen i går for å ta en nivåtest, da møtte vi også de andre som skal gå på samme studie. Universitetet er ganske stort, så det kommer til å bli gøy å starte for fullt med skole :)

  På søndag var vi på kino! Så en fransk film som het "Une place sur la terre", veldig veldig fin! Vi <3 franske filmer

  Vi <3 også kaffe! haha. Det vi har gjort mest til nå er å sitte på café i timesvis og drikke kaffe. La vie francaisexx

  På søndag prøvde vi å finne et treningssenter, men fant fort ut at det ikke akkurat kryr av dem. Denne sto som nummer 2 da vi søkte på google: Welcome fitness!
  Heldigvis ligger det et brukbart et rett ved leiligheten, så det blir bra :)

  Vi feirer at vi har fått leilighet!! Skal skrive mer om det senere! Den er såå fin *mmm*

  Vi fikk noen små kunstverk til frokost i dag! Fine chicks Xx


  Som dere kan se så har vi det bra! Vi må bo der vi bor nå(i bøttekottet) i en uke til, men det overlever vi!

  Bisous

 • 1

  Heihei :)

  Det er dårlig Internett overalt, så her er endelig litt picz fra de første dagene!

  Er det ikke fint her?

  Igår regna det masse!OG foncia var stengt!

  men vi koser oss, og lærer stadig nye ting om livet som franske, hehe.

  skal skrive litt lenger når vi får bedre Internett :)

  bisous, A

 • 3

  It's official, jeg har fått meg blogg! Nå er jeg like overfladisk og kul som alle de andre chicksa i bloggverden. This is gonna be great! 

  Skal jo som litt kjent (for noen) reise bort ett år som stundent i Frankrike, og tenkte at denne bloggen skal få bli et lite prosjekt der nede. Her vil jeg oppdatere dere om livet i Perpignan(byen vi skal til), og prøve å skrive så ofte som jeg klarer, med bilder og andre ting. Jeg gleder meg allerede til å vise dere det første året mitt som student. Fyr løs!♥

  my french connection ♥


  xxx, bisous

  - Anne

 • Anne L. B.

  Jeg skal bo i Frankrike i skoleåret 13/14, i Perpignan. Her finner du innlegg om livet mitt som student i ett annet land, and i hope you like it!

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  bilde