J E U D I / Torsdag (Anne L.B.)
Hjem Add

3

J E U D I / Torsdag

I dag er det torsdag, ergo: F R I D A G ! 

Uheldigvis er dette den siste torsdagen vi har fri fordi neste uke har vi rattrapage(det betyr at man må ta igjen timer vi har mistet pga fridag og div. tidligere). På en annen side får vi jo mer undervisning, og blir bedre i fransk!

Akkurat nå sitter jeg og ser på koppen med smoothie som akkurat ble tom: den var jo såå god. Jeg vil ha mer! Hehe. Det jeg puttet oppi var: blåbær, mango, gresk yoghurt, kokosolje og gojibær. mixmixmix, og voilà: en supersmoothie :) 

Nå må jeg snart gå fordi jeg skal på trening. Tenkte å dra på svømming, det er ikke belastende for ryggen. For dere skjønner, i går skjedde det et eller annet da jeg var på gymmen, og hadde veldig vondt i ryggen i hele går. Men i dag tidlig tøyde jeg litt og har sovet ganske godt i natt, så er mye bedre nå! 


Har begynt å tenke på hva jeg vil gjøre neste år. Og guri malla, det er så vanskelig. Har sett på en del forskjellige studier som virker spennende som jeg kommer inn på til høsten. Eller så kan jeg ta opp fag for å komme inn på medisin. Skal også søke i Danmark tror jeg! Menmen, har heldigvis hele juleferien og litt til på å tenke på det :) 

 

B O N N E J O U R N É E ! 

- A • 28.11.2013 kl.10:03
  Håper du får en fin dag :)
  Anna
  21.01.2014 kl.20:27
  Heisann!

  Jeg er en jente på 18 som vurderer å dra og studere fransk med samme skole som deg til høsten 2014. Men jeg har en del spørsmål om studiet som jeg hadde blitt veldig glad om du kunne svart på - er litt kjekt å få høre første hånds erfaring :) Jeg har nemlig bare hatt fransk 2 år på videregående og 3 år på ungdomsskolen, men føler at jeg kan veldig lite i forhold til hva som kreves på testen som man må ta for å bli tatt opp som student... Hadde det vært mulig for deg å si litt om det, og eventuelt hvordan skoledagen er der nede? Det hadde kanskje gjort meg litt mindre stresset og veldig takknemmelig:)

  Mvh. Anna
  16.03.2014 kl.16:32
  Anna:
  Hei Anna! Beklager sent svar!
  Den testen man krever litt lesing på forhånd, men om du har lyst og virkelig vil inn på studiet så klarer du det fint :) Det lønner seg å lese en del(kanskje lese litt franske nettaviser el.??) dagene før, og gjøre så mye grammatikk så mulig, så klarer man det! Det kreves ikke at du er feilfri i fransk, du skal jo trossalt fra ned for å lære mer! Det er 3 universiteter man kan starte på, ett i Dijon, Montpellier og Perpignan. Her vi går har man 18 timer i uken, 11 uker hvert semester. Skoledagene varierer veldig, men som oftest har man ihvertfall èn dag fri i løpet av uken. Skoletimene er ganske lange, 2 klokketimer per fag(med en pause i midten ca), og man har som oftest ikke mer enn 3 fag per dag. Man har 9 fag tilsammen, som varierer litt etter hvilket nivå du kommer på; de lavere nivåene har mer grammatikk og språklig, mens de høyere nivåene har mer samfunnsrelaterte fag. Man lærer mye på skolen, og ikke minst lærer man veldig mye av å bo i landet; man blir tvunget til å snakke fransk hver dag, i og med at franskmenn(særlig her i Perpignan), ikke er særlig glad i å snakke engelsk!
  Håper du fikk svar, bare spørr hvis det er noe mer du lurer på!  Kommenter her
  Design og koding: Ina Anjuta
  Anne L. B.

  Jeg skal bo i Frankrike i skoleåret 13/14, i Perpignan. Her finner du innlegg om livet mitt som student i ett annet land, and i hope you like it!

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  bilde